Purhab hőszigetelés

Purhab hőszigetelés

Fújható purhab

2023. augusztus 18. - Turi Ferenc

kepatmeretezes_hu_20170530_135510vagott.jpg_1024x676

A fújható purhab egy széles körben alkalmazott szigetelőanyag-típus. Sokoldalúságából adódóan az építőipar minden területén előszeretettel alkalmazzák a különféle épületek energiahatékonyságának és hőteljesítményének javítására. Kiváló szigetelési tulajdonságokkal bír, népszerűségét a hézagmentes, légzáró tulajdonságainak köszönheti. A fújható purhab két fő összetevőből épül fel: poliolból és izocianátból. A két komponens találkozása során kémiai reakció jön létre, aminek következtében indul meg a habosodás. Ezen habosodás során tölti ki a lyukakat, repedéseket és hézagokat a purhab, így jön létre a légmentes szigetelés.

A fújható purhabnak két fő típusa van:

·        Zárt cellás fújható purhab: A zárt cellás purhab sűrűn, egymás mellé tömörített zárt cellákból tevődik össze. Ezek gázt tartalmaznak, ami merev és szilárd szerkezetet biztosít a purhabnak. Ezen típus jelentős sűrűséggel, magas R-értékkel és kiváló vízállósággal rendelkezik.

·        Nyílt cellás fújható purhab: Ezen purhab fajtát a porózus szerkezet jellemzi. A cellák levegővel vannak töltve, így a nyílt cellás hab sokkal puhább és könnyebb textúrával rendelkezik. Kisebb sűrűséggel és nagyfokú rugalmassággal bír. Kitűnő választás lehet hangszigeteléshez is.

A fújható purhab egy speciális szórópisztoly alkalmazásával kerül applikálásra a kívánt felületre. Rövid idő alatt nagy felület szigetelhető vele, kikeményedési ideje is mindössze néhány perc.

A bejegyzés trackback címe:

https://purhab-hoszigeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr7218194079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása