Purhab hőszigetelés

Purhab hőszigetelés

Tetőtér hőszigetelés

2023. április 01. - Turi Ferenc

kepatmeretezes_hu_Kockapalautna10cm.jpg_1024x614

A tetőtér hőszigetelése rendkívül fontos, mert a tetőtér általában a legnagyobb hőveszteséggel járó terület otthonunkban. A hő az alacsonyabb hőmérsékletű térrészektől a magasabb hőmérsékletű részek felé áramlik, így a meleg levegő a tetőtéren keresztül hagyja el az épületet. Ez azt jelenti, hogy a tetőtérben lévő rosszul szigetelt területeken át nagy mennyiségű hőveszteség történik, ami jelentős energiaköltségekkel járhat. A megfelelő tetőtéri hőszigeteléssel csökkenthetjük a hőveszteséget, megtakaríthatunk energiaköltségeinken, és kellemesebbé tehetjük otthonunkat a hideg hónapokban.

Tetőtér hőszigetelés – milyen hőszigetelő anyagot érdemes választani?

Manapság a purhab egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Felvitele egy speciális szórópisztoly segítségével történik, aminek köszönhetően általában rövid idő kivitelezhető. A pisztolyt elhagyva a purhab 1:100-hoz arányban felhabosodik. Ezután mindössze néhány perc elteltével kikeményedik és elnyeri végleges alakját. A habosodás során a legapróbb réseket és hézagokat is feltölti, ezáltal igen jó légzáró tulajdonságokkal bír. Száradását követően jártható, tehát nem fosztja meg a tetőteret esetleges tároló funkciójától.

Összeségében tehát a megfelelő tetőtér hőszigetelés hozzájárul a hőmérséklet egyenletesebb eloszlásához, ezáltal kényelmesebb, egészségesebb életet biztosít.

A bejegyzés trackback címe:

https://purhab-hoszigeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr118097866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása