Purhab hőszigetelés

Purhab hőszigetelés

Szigetelő purhab

2023. június 04. - Turi Ferenc

kepatmeretezes_hu_KemiklBp.jpg_1024x614

A szigetelő purhab egy sokoldalú és rendkívül népszerű szigetelőanyag, ami nagyfokú energiahatékonyságot és hézagmentes védelmet biztosít. Kiváló szigetelés tulajdonságairól, könnyed alkalmazhatóságáról és tartósságáról ismert. Két féle szigetelő purhab típus különböztetünk meg:

1.      Nyitott cellás szigetelő purhab: Könnyű és puha textúrával rendelkező hab, ami rugalmas és összenyomható. Jó hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik, gyakran használják belső alkalmazásra falüregekben és hangszigetelés során.

2.      Zárt cellás szigetelő purhab: Szorosan tömített cellákkal rendelkező hab. A cellákat gázzal töltik meg, ami merev és szilárd textúrát ad a habnak. Nagyobb sűrűséggel bír, a nyitott celláshoz képest jobb szigetelési teljesítményt nyújt. Magasabb R-értéket (hőállóságot) kínál, és párazáróként is működik.

Szigetelő purhab előnyei:

·        Légzárás: A szigetelő purhab beépítés során történő tágulása lehetővé teszi, hogy kitöltse a hézagokat, repedéseket és üregeket, légmentes tömítést létrehozva. Ez minimálisra csökkenti a légszivárgást, a huzatot és a kültéri szennyező anyagok beszivárgását.

·        Tartósság: A szigetelő purhab hosszú élettartamú és ellenáll a romlásnak. Nem zsugorodik vagy esik össze, biztosítja az egyenletes teljesítményt és szigetelési értéket.

·        Egyszerű applikálás: Szórással kerül fel a kívánt felületre, ami gyorsan és hatékonyan elvégezhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://purhab-hoszigeteles.blog.hu/api/trackback/id/tr5518141508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása